Oldenzaal wordt steeds mooier

Buurt  ‘Wilhelminastraat’
De woningen in de mooie buurt ‘Wilhelminastraat’ zijn gebouwd in 1922. De gemeente Oldenzaal heeft het idee opgevat om het complex als gemeentelijk monument te bestemmen.
Omdat we de sfeer en uitstraling van 1922 willen laten terugkeren is in januari 2008 met de renovatie begonnen.

Vooraf hebben er vele gesprekken met de bewoners en de klankbordgroep plaatsgevonden. Alle bewoners zijn uitgenodigd om een modelwoning aan de Wilhelminastraat te bekijken. Hiervan is volop gebruik gemaakt. Over het algemeen zijn de meeste bewoners zeer tevreden met het resultaat. De woningen zijn van binnen aangepast aan de huidige normen. Aan de buitenzijde is er ook veel verbeterd.

Ook zijn er nieuwe tuinmuren geplaatst en is er een haag aangebracht. De buitenzijde is verbeterd met een nieuw volledig geïsoleerd dak en prachtige dakkapellen. Het geheel geeft, met name in de Wilhelminastraat, een rustig beeld. Alle woningen zijn voorzien van dubbel glas en nieuwe kozijnen. Samen met het nieuwe dak zal dit bijdragen aan een besparing op de energiekosten. Bij een aantal bewoners zijn er ook nieuwe schuttingen en schuurtjes geplaatst.

De totale woonomgeving ziet er weer fantastisch uit!
Oplevering van de renovatie vond plaats begin mei 2009.