Oldenzaal wordt steeds mooier

Ideeën

Zoals gezegd: om het overzichtelijk te houden hebben wij onze ideeën beperkt tot het centrum van Oldenzaal. Deze ideeën zijn in vier groepen onder te brengen.

-          DE GROOTE MARKT  
-          CULINAIR & UITGAAN
-          FUNSHOPPING
-          HISTORIE & EDUCATIE

Om u een beeld te geven van enkele ideeën om Oldenzaal mooier te maken, hebben wij enkele bestaande plaatsen opnieuw getekend.

DE GROOTE MARKT
De Groote Markt kan, veel meer nog dan nu, het kloppend hart zijn in het centrum van Oldenzaal. Meer serres en terrassen en meer gelegenheid voor diverse activiteiten kunnen dit plein mooier en aantrekkelijker maken voor meer mensen.

CULINAIR & UITGAAN
Het is belangrijk om Oldenzaal aantrekkelijk te houden voor de jeugd om zo vergrijzing tegen te gaan. Dat kan door bijvoorbeeld het aanbod in de binnenstad variabel te maken en dus ook aantrekkelijk voor jongeren.

   

FUNSHOPPING
Oldenzaal zou een meer gevarieerd winkelaanbod kunnen hebben dat zich onderscheidt van andere winkelsteden. Het winkelaanbod zou ook meer afgestemd kunnen zijn op het karakter van de oude binnenstad, met als basis de Deurningerstraat, Steenstraat, Grootestraat, Bisschoppstraat, De Driehoek en In den Vijfhoek.

   

HISTORIE & EDUCATIE
Oldenzaal is meer dan duizend jaar oud en daarmee de oudste stad van Twente. Het is een belangrijke Hanze- en handelsstad. Het stadscentrum heeft nog een beperkt aantal gebouwen die daar aan herinneren, samen met oude tuinen en het stratenpatroon. Dat maakt Oldenzaal uniek. En biedt volop kansen voor een herkenbare historische binnenstad.